21 Mayıs 2013 Salı

Farklı Olmanın Getirileri


Belkide hayatımız boyunca ödeyeceğimiz bir bedel. Farklılıklar güzeldir hoştur ama aynı zamanda büyük bir bedelle gelir, dışlanmak. Önemli olan farklılığını koruyup yalnız olmayı taşıyabilecek güçtemisin yoksa toplumun stabil insanlarına giricek zayıflıkta mı? Dışlanmanın getirdiği yalnızlık, farklılığın getirilerine değer mi? her karaktere göre değişicek olan bu sorular bende hüzne aşık, onu sarıp sarmalayan, heran içinde tutan bi kişilik oluşturdu. Etrafınızda ne kadar insan olursa olsun, çok sevdiğiniz sevgilinizde olsa farklılığın getirdiği yalnızlıkla herzaman baş başasınızdır. hep bir şeylerin eksik olduğunu, ne kadar sevilsende, sağlıklı bir iletişimin olsada o boşluğu dolduramazsınız. Sosyal olmaya calısırsınız, gezersiniz, sürekli yoğun olarak kaçmaya calışırsınız. Ama aksam yatağa yatıp basını yastığa koyduğun an sarıp sarmalar yalnızlık. İçindeki burukluklar dağ olur. 

Birde bu burukluğu sevme ve alısma durumu başlar. Nedenini tam anlamıyla bilemezsiniz. Bildiğiniz tek şey acı cekmeye alısırsanız, daha fazlasını istemeye başlayacağınızdır. Yaralarınız iyileşmeye başladıkca hissizleştiğinizi düşünerek yeni yaralar acmaya kalkışacağınızdır. Ama bu durumun size katkısıda cok olacaktır. Özünde yalnız olan insanlar aslında gözlem ve yorumlama yeteneği en gelişmiş insanlardır. Hemen hemen herşeyde bi tatminsizlik ve eksik bulma durumu başlar. Bu da ürettikleri seylerde onunların daha başarılı olmasını, eksiklikleri gidermesini sağlar. Önünüzde tekrar bir soru -başarılı olmak için hayatını sürekli dıslanarak yada kendini soyutlayarak geçirmeyi göze alabilecek misin? herkesin misyonu farklıdır kimi daha güzel görünmek, kimi mutlu olmak, kimileride öldükten sonra dünyaya bir seyler bırakmak ister… Eğer misyonunuz dünyaya birşeyler bırakmaksa hayatınızı buna adamanız ve en dibide görmeniz gerekicektir. Çünkü uç noktalardaki güzellikler dipleri görmeden var olamazlar. O yüzden ne iş yapıcam ne kadar param olucak gibi soruları geçip en temelde ben ' nasıl biri olmak istiyorum? ' sorunsu cevaplanmalı. 
                                                                                                          -melankolik bir gay-




6 yorum:

  1. hemen ikinci yazı da gelmiş hadi bakalım, umarım sıkılıp uzaklaşmaman dileğiyle.. Faarkındalığını koymazsan hiçleşirsin.

    YanıtlaSil
  2. ben sevdim bu işi, umarım iyi şeyler cıkar yazdıkça rahatlıyorum çünkü.

    YanıtlaSil
  3. takipteyim ben de. hoş şeyler çıkıyor çıkacak belli :) bu arada bloguna izleyiciler gadget ini eklersen daha rahat takip edilirsin.

    YanıtlaSil
  4. teşekürler daha yeni olduğumdan pek bilmiyorum araştıracağım :)

    YanıtlaSil
  5. Dibi görmeden uç noktalara ulaşamayacağız.. Pek hoş bir sorgulama olmuş.

    Blog dizaynı ve müzik eklentisi gerçekten çok tatlı olmuş.

    Küçük bir eleştiri ise "yada" yazarken her zaman ayırman gerektiği :P

    Devamını bekliyorum kuzum ;)

    YanıtlaSil
  6. hehe türkçem malesefki dipte :) eleştirin için teşekürler kuzum :)

    YanıtlaSil